Snel stijgende rente: wat te doen?

 In Nieuws

Het afgelopen jaar zagen we hoe langzaam stijgende rentes in Amerika en andere continenten geleidelijk doorwerkten in Europa en dus ook in Nederland. De kapitaalmarktrentes vertonen een stijgende lijn. Wat te doen als je als ondernemer of vastgoedbelegger aan de vooravond staat van een forse investering?

Allereerst een kleine nuancering van de huidige rente. De gemiddelde lange rente in Nederland over de laatste 200 jaar was zo’n 4%, dat is nog steeds hoger dan de huidige lange rente.

Ten tweede is onze ervaring dat het aantrekken van een lening voor uw investering waardoor u deze kunt doen, zelfs bij hogere rentes u in de meeste gevallen meer opbrengt dan het kost: een positief rendement dus op uw investering.

Tenslotte kennen wij de wegen binnen de financiers goed, waardoor we voor u de laagst mogelijke rente kunnen vinden. Denk bijvoorbeeld eens aan een euribor-gerelateerde rente, deze is flink lager dan de lange rentes.

Een voorbeeld: recent hielpen wij een ondernemer aan een lening voor de aankoop van zijn gehuurde bedrijfspand. De 5 jaar vaste rente was 4,6%. De ondernemer nam hierop bewust een renterisico door te kiezen voor een variabele rente gekoppeld aan het 3-maands Euribor. Hier bedroeg de rente 2,7%.

Finance Partners helpt u graag bij het beoordelen van de mogelijkheden. Wilt u weten hoe? Neem dan contact met ons op voor het maken van een vrijblijvende afspraak.

Recommended Posts

Start en typen en druk op Enter om te zoeken