Wat is een achtergestelde lening nu eigenlijk?

 In Nieuws

Een achtergestelde lening is een krediet waarbij de crediteur in geval van faillissement van de debiteur wordt achtergesteld.

De lening komt vaak voor bij bedrijfsovername. Kopers van bedrijven beschikken niet over genoeg eigen middelen.  Vaak wordt er een gedeelte van het koopbedrag in het bedrijf gelaten als een achtergestelde lening.

De verkoper van het bedrijf maakt door het maken van een lening zijn financiële vooruitzicht afhankelijk van de prestaties van het bedrijf.

De leningen krijgen als één van de laatste hun geld. De crediteuren hebben een hoger risico. Vaak krijgen de crediteuren maar een deel van het bedrag terug. Daarentegen wordt er wel vaak een hoger rentepercentage vastgelegd.

Het sluiten van een achtergestelde lening is voor bedrijven aangenaam, omdat de bedrijven een hogere rente kunnen vragen. De bedrijven die een lening sluiten lopen een groter risico. Door een achtergestelde lening kunnen bedrijven nog steeds aan kapitaal komen, ook als de bank geen lening met het bedrijf wilt sluiten. Dit bedrag wordt als eigen vermogen gezien. Deze leningen kunnen zorgen voor vertrouwen, er worden geen leningen gesloten als er geen vertrouwen is. Dit vertrouwen kan over slaan naar andere investeerders.

Recente artikelen

Leave a Comment

Start en typen en druk op Enter om te zoeken

investeren in uw bedrijf? Finance partners helpt met de financieringsaanvraag