De beste bank…is de bank met de mooiste offerte

 In Nieuws

Wat is de beste bank?

Als Finance Partners krijgen we zeer regelmatig de vraag : ” Wat vinden jullie de beste bank”?
Ons antwoord is steevast, hoe diplomatiek en obligaat het ook klinkt: “Dat hangt er van af”. Wij onderhouden uitstekende contacten met de grote banken en met zo’n 70 andere financieringspartijen. Met een zeker genoegen kunnen we, op grond van een ruime ervaring met banken en andere financiers, constateren dat er nog steeds heel veel ruimte is voor de menselijke component.
Het enthousiasme en de inzet van de betreffende accountmanager blijkt (gelukkig) essentieel voor het uitbrengen van een aantrekkelijke offerte.

De menselijke maat

Ja, er zijn pricing modellen waaruit rentetarieven rollen, maar er blijkt gelukkig nog steeds veel ruimte voor maatwerk.
Dat heeft er al diverse keren toe geleid dat zelfs wij verrast werden door wel zeer concurrerende aanbiedingen.
Het is  boeiend om te ervaren dat verschillende banken en ook accountmanagers uiteenlopende voorkeuren hebben voor branches, typen ondernemingen of zelfs specifieke bedrijven.
Een voorbeeld : Wij kwamen met een financieringsaanvraag terecht bij een accountmanager die de betreffende onderneming al jaren lang op zijn wensenlijst van te verwerven cliënten had staan. Dat resulteerde in een bijzonder aantrekkelijk financieringsvoorstel.
Anderzijds: Soms krijgen wij al in een vroeg stadium van een accountmanager te horen dat  er een kleine kans is op een passende offerte, zonder dat duidelijk gemaakt kan worden waar die reserves uit voortkomen.
En dan blijkt dikwijls een andere bank geen enkele belemmering te zien in het uitbrengen van een interessant voorstel.Voor ons vormen dergelijke ervaringen eens te meer bewijs dat ondernemen mensenwerk is, en het financieren van ondernemingen dus ook.

De moraal van dit verhaal :

1.Een afwijzing door één financier betekent geenszins het einde van uw plannen en
2.Het loont de moeite om meerdere offertes aan te vragen en om kennis te vergaren van de voorkeuren van banken en accountmanagers.

Dat laatste kunt u aan Finance partners over laten; wij besteden een aanzienlijk deel van onze tijd aan het onderhouden en uitbouwen van een netwerk van financiers op diverse niveaus bij een groot aantal aanbieders. Geïnteresseerd? Neem dan contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Recente artikelen

Start en typen en druk op Enter om te zoeken